Verenigingsavonden

Bijeenkomsten

Vanaf november 2019 worden de verenigingsavonden gehouden in De Kandelaar, Jacob Bruggemalaan (ingang tussen de huisnummers 132 en 134) te Veendam. Zaal open vanaf 19.00 uur; aanvang officiële gedeelte 20.00 uur. De avonden zijn meestal voor 22.00 uur geëindigd.

 

De postzegels, brieven en poststukken staan hier centraal. Er wordt geruild en gekocht. Verder wordt over de verschillende manieren van verzamelen van gedachten gewisseld. Het is steeds weer spannend om die ene ontbrekende postzegel of poststuk, passend in je verzameling, te bemachtigen.
 Meerdere keren per jaar worden over  uiteenlopende onderwerpen lezingen gehouden door filatelisten van buiten onze vereniging. Hieruit kan steeds weer inspiratie worden opgedaan voor de eigen verzameling. Ook leden van de eigen vereniging vertellen af en toe over hun verzameling.
De bijeenkomsten zijn niet alleen van belang om de eigen verzameling aan te vullen, maar ook om informatie te verkrijgen over activiteiten in de regio. Ook bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan cursussen over het opzetten van een verzameling. Hierdoor wordt veelal een heel andere kijk verkregen op het materiaal dat er door de jaren heen al door je verzameld is. 

 

De verenigingsbijeenkomsten in het seizoen 2019/2020. 

Alle nog komende avonden van dit seizoen gaan in verband met het Corona-virus niet  door!.
Datum: Omschrijving:
5 september 2019

miniveiling en quiz, georganiseerd door de heer Henri Apperloo

3 oktober 2019

miniveiling en de quiz van de vorige clubavond, die toen niet doorging. Verder hebben we een evaluatie over de huidige lokatie van de clubavonden.

7 november 2019

Grote jaarlijkse Clubveiling 

12 december 2019 miniveiling en een DVD-lezing uit de collectie van de KNBF . De avond wordt afgesloten met een Bingo met mooie filatelistische prijzen.

21december 2019

Jaarlijkse postzegelbeurs in Wijkcentrum Dukdal 2.0, Tijd: 9.30 -15.00 uur

2 januari 2020 

miniveiling en de tweede, tevens de laatste quiz van het seizoen  

6 februari 2020

miniveiling en een lezing over bijzondere brieven

5 maart 2020

Algemene ledenvergadering plus een grotere mini-veiling 

2 april 2020

miniveiling en een lezing (GAAT NIET DOOR)

7 mei 2020

Afsluiting van het seizoen met wederom een wilde-meiveiling en een GRATIS VERLOTING op basis van de presentielijst-bonnetjes. (GAAT NIET DOOR)