Verenigingsavonden

Bijeenkomsten

De verenigingsavonden worden gehouden in De Kandelaar, Jacob Bruggemalaan (ingang tussen de huisnummers 132 en 134) te Veendam. Zaal open vanaf 19.00 uur; aanvang officiële gedeelte 20.00 uur. De avonden zijn meestal voor 22.00 uur geëindigd.

 

De postzegels, brieven en poststukken staan hier centraal. Er wordt geruild en gekocht. Verder wordt over de verschillende manieren van verzamelen van gedachten gewisseld. Het is steeds weer spannend om die ene ontbrekende postzegel of poststuk, passend in je verzameling, te bemachtigen.
 Meerdere keren per jaar worden over  uiteenlopende onderwerpen lezingen gehouden door filatelisten van buiten onze vereniging. Hieruit kan steeds weer inspiratie worden opgedaan voor de eigen verzameling. Ook leden van de eigen vereniging vertellen af en toe over hun verzameling.
De bijeenkomsten zijn niet alleen van belang om de eigen verzameling aan te vullen, maar ook om informatie te verkrijgen over activiteiten in de regio. Ook bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan cursussen over het opzetten van een verzameling. Hierdoor wordt veelal een heel andere kijk verkregen op het materiaal dat er door de jaren heen al door je verzameld is. 

 

De verenigingsbijeenkomsten in het seizoen 2021/2022: 

 

De laatste drie avonden vanm het programma voor het seizoen 2021/2022 ziet er als volgt uit: 

 
  • Donderdag 7 April2022
Officieel gedeelte met miniveiling en lezing

  • Donderdag 12 mei2022
Officieel gedeelte - miniveiling en quiz

  • Donderdag 2 juni 2022
Officieel gedeelte - gratis verloting presentie bonnetjes

 
 
 

 

 

 

Foto genomen in het voormalig gebouw Dukdalf op een ruilavond met leden van zusterverenigingen.